Haïti

Haïti…

Vandaag is het dan zover. Vertrekken we naar het warme verweg!

We verzamelen om half elf op de airport, dus ik had heel lekker kunnen uitslapen? Maar tis zeven uur, en ik ben wakker… Zal wel een beetje gezonde spanning zijn!

Koffers liggen klaar, was nog wel een puzzel trouwens. De grote koffer ligt al in mijn auto, die zit tot aan de toegestane kilo’s vol met spullen voor Haïti. Ik was er eigenlijk een beetje vanuit gegaan dat ik een paar kilo van die grote koffer had kunnen gebruiken? Maarrr, toen ik alle gebrachte spullen uiteindelijk ingepakt had, tikte de weegschaal bijna de dertig aan. Dus het was een puzzel op zich om te kiezen tussen al die spullen wat er nu mee kon. Laat staan dat ik er nog een shampoo in wilde stoppen. Dus m’n uitdaging om alles in de handbagage te krijgen maar aangenomen. En ik moet zeggen, de eerste keer wegen viel me echt honderd procent mee, ik had echt gedacht dat ik qua ruimte dus veelste kort zou hebben, alleen het past dus prima! Ik had er juist een kilo teveel in. Maarrr het is gelukt?

Ben er klaar voor! Reuze benieuwd hoe het zal zijn! We hebben wel eerst een reis van ‘hebikjoudaar’. Daar zie ik in oprechtheid wel tegenop! Ik ben helemaal niet van het stil zitten en zeker niet op één plek! Met alle tussenstops en vlieguren hopen we rond 12:45 in Port au Prince te landen. (Met een tijdsverschil van 6 uur met Nederland dan nog niet bij gerekend.) En vanuit daar is het ongeveer nog anderhalf uur rijden naar de plaats waar wij heen gaan. Dus een heftig tripje wel, vind ik zelf? Maar het is voor het goede doel.

Ik heb de laatste dagen nog wat giften mogen ontvangen dus de wijzer is doorgetikt naar €3.728.65!!! Gaaf hè?! Echt mega veel! Super trots??

Nou, op naar het avontuur… X

2 reacties

 • Ellen

  Hallo Maria,

  Ik hoop dat je een voorspoedig reis hebt gehad. Ik dacht vanavond laat ik even kijken op jouw site en las daar de laatste berichten. Ik ga je volgen vanuit Garderen. Ik wens je een hele goede tijd daar zodat je met mooie herinneringen weer terug komt. Toppie voor je inzet.

  Groetjes en toi, tol, tol,

  Ellen

 • Monique

  Maria,

  Echt heel gaaf wat je doet!
  Heel veel respect wat je allemaal voor andere doet en ze zullen daar dan ook heel blij met jou (en je reisgenoten) zijn.

  Heel veel succes op Haïti en uiteraard ook genieten van al het moois wat daar is.

  Groetjes
  Monique