Haïti,  Maria

Let’s fly…

Over drie weken zit ik al een paar dagen in Haïti! Whaa, ‘t gaat snel nu! Merk nu dat ik er nog helemaal niet echt bij stil sta dat het al zo snel is! Echt mega veel zin in om er heen te gaan! En door al die liefde en warmte van iedereen met de ijstaartenactie, wordt het alleen maar meer! Zo leuk om daar op terug te kijken! Zo trots?! Het was zo mega leuk om te doen. Naast dat het uiteindelijke doel ‘geld inzamelen voor Haïti’ was, ben ik gewoon (stiekem?) ook mega trots op wat we gewoon even neergezet hebben! En een dikke shout-out naar iedereen die me geholpen heeft hoor, ik bedoel het hele idee ‘ijstaarten’ kwam niet een bij mezelf vandaan! Dus zonder alle hulp was het honderd procent minder geslaagd geweest! Maar ben gewoon onwijs trots dat het zo goed uitgepakt heeft en we dus gewoon dik over die €3000,- zijn gegaan! Echt bij lange na niet wat ik verwacht had! Krijg gewoon nog steeds een grote dankbare lach op mijn gezicht! Zo trots, haha. En zeker dankbaar!

Ik heb niet zo heel veel van me laten horen de laatste tijd??‍♀️ Ik merk dat ik het toch wel serieus lastig vind wat ik ‘moet’ delen! Moet is een beetje een gek woord, maar wat ik überhaupt vertel! Ik heb geen idee hoe het er zal zijn en sta er gewoon vrij neutraal in qua of het risicovol is om naar Haïti te gaan. Ik schrik niet zo heel snel ergens voor af, misschien is dat meer het probleem. Maar ik ben er gewoon absoluut níet mee bezig dat het nu zo onrustig is in Haïti. Ik geloof heel sterk dat alles in het leven bepaald is, zo ook dit! Ik kan thuis blijven, ik kan naar het einde van de wereld afreizen. Je tijd is sowieso bepaald. Ik heb er gewoon rust in! En ik kijk er gewoon naar uit. Word er super blij van als ik eraan denk dat er nog zo’n mooie reis op me staat te wachten!

De groep waar ik mee mee ga is echt bloedje fanatiek. Iedereen heeft wel een actie georganiseerd of spullen gedoneerd gekregen. Echt dikke respect voor hun, als ik zie hoe druk ik ben geweest met de ijstaarten? Nou… ik heb de helft van de tijd niet geïnvesteerd wat de rest doet! Maar aangezien ik die tijd dus ook gewoon niet heb of misschien mijn eerste prioriteit daar niet ligt in alle eerlijkheid, want ik bedoel, tijd heb je, iedereen, alleen deel je die zelf in…

Maar goed, ik heb dus maar mijn kofferruimte aangeboden, om zo iedereen te helpen hun hele verzamelingen mee te krijgen naar Haïti. Maar ja dat gaat nog wel een gewetensdingetje worden? Mijn reisleiders hebben dus nu zeven kilo aan waterfilters afgegeven, wat dus betekent dat ik nog steeds zesentwintig kilo over heb. Maar ja ik bedoel, hallo een broek weegt ook wat en ik kan toch moeilijk alle dagen in hetzelfde gaan lopen?! (Grapje hè! Ja, zeg het er maar even bij, m’n zusje snapt zelfs negen van de tien grapjes niet die ik maak… en ziet het voor waarheid aan?). Ze vroegen of ik schommel wilde meenemen, dus er komt sowieso nog wel weer wat kilootjes bij.

Aankomende zaterdag ga ik met mijn zussie en een vriendin naar Israël. Hele tegenovergestelde weer. We gaan lekker Israël verkennen. Ook nog nooit geweest! Super benieuwd naar het land en de cultuur! Ik heb wel eens gehoord dat dat ook wel weer een cultuurtje apart is. Maar we gaan het zien! We gaan reizen via hostels, ver uit mijn comfortzone! Ben wel gesteld op m’n eigen ‘space’,  maar ik ga het ervaren! Echt zin in! We hebben ook een nachtje ‘slapen in de woestijn’ geboekt? Spannenddd? Maar ik houuu ervan om de wereld te ontdekken met mensen waar ik van hou! Dat maakt alles vanaf het begin aan al geweldig!

En als ik dan thuis kom heb ik drie dagen om mijn koffer uit en in te pakken voor Haïti… en vlieg ik daar heen…! Excitinggg!!!

Wat ben ik gezegend❤️

Traveling…
It leaves you speechless, then turns you into a storyteller!

Op naar die vele verhalen…

X

Eén reactie