Haïti,  Sponsoring

Mijn kleine plannetje

Ergens in september ging ik dus vol enthousiasme naar San, want zij is echt steengoed met website’s en computers 😉 En zij kon mij helpen met mijn plannetje!

Op de info avond over Haïti viel het woord sponsoring. Lastig onderwerp wel, vind ik zelf. Iedereen zoekt sponsors; de voetbalclub van je zoon, de buurvrouw voor haar vriendin die een marathon gaat lopen. Dus ik wilde dat anders doen! Iets creatiefs bedenken! Niet zomaar ‘vragen’, maar er iets leuks aan hangen… Dus we gingen aan het brainstormen…

Ik hou van sporten, dus kunnen we iets met sporten opzetten?? Soort van marathonnetje ofoz…? Moeilijk! Auto’s wassen hebben we het zelfs nog over gehad ;)!! Maar ja, ik zag mezelf al staan in m’n uppie met meterslange rijen auto’s ?

De groepsleiders hadden verteld over hun manier van sponsoring vragen. Ze gingen naar kringloopwinkels, zochten daar spullen uit en vroegen dan of de mensen er open voor stonden om dat of een gedeelte ervan te doneren! Nou dat is toch cool! En zij hadden foto’s gemaakt van de momenten dat ze de gedoneerde spullen overhandigden aan de mensen daar, daar een fotocollage van gemaakt en deze weer gegeven aan de kringloopwinkel! Nou dat vond ik oprecht zo leuk!

Dus ik dacht: “Zoiets wil ik! Dat andere mensen je kunnen helpen, maar dat ze wel kunnen zien waar ze mee helpen!” Dus als je iets gaat doen, moet je het ergens kunnen aangeven, laten zien… Hallo grote wereld, ik wil jullie bereiken 😉 ..! En hoe doe je dat? Nou, één van die wegen is het grote web dan natuurlijk…

En zo kwamen we uit bij mijn nu bestaande website☺️ Ik wilde eigenlijks gewoon heel simpel alleen foto’s delen 😉 Maarrr, Sandra had veel leukere plannen! “Waarom ga je geen blog bijhouden van je reis?” “Jaaaa, maaarrrrr…!! Wie vind dat nou interessant hè, om van mij te lezen…” Excuus excuus, want ja, veel te spannend vond ik dat! En hallo, ik ben niet echt een type die mijn hele ziel en zaligheid op tafel legt. Laat staan via een website! Dus ik kreeg daar wel een beetje kriebels van in mijn buik…

Maar ik moet zeggen, nu, een paar weekjes later, draait en staat ‘ie (allemaal dankzij Sandra, hoor jongens! “Maria, heb je nou al dat stuk over jezelf geschreven? Nu blijven schrijven, hè? Denk je even aan dat”;) ), vind ik het echt leuk! Ennn mede omdat ik echt super leuke reactie krijg van jullie! Wat gewoon super lief voelt en ook de bevestiging geeft dat er dus wel echt mensen zijn die naar mijn verhaal willen luisteren. En dat voelt echt leukkk!!!

Maar ja nog steeds de grote vraag, wat ga ik dan doen?! Totdat IJstijd IJssalons met een super gaaf idee kwam: “Waarom ga je geen ijstaarten maken?! Mag je onze spullen gebruiken.” Sayyy whuuut!!! Hoeee leuk!!! Echt hoe leuk is dit…?

Ik mag dus ijstaarten maken voor Haïti!!! Mét het ijs van IJstijd IJssalons! We zijn nog even aan het test draaien, passen en meten en proberen hoe of wat! Maarrr het hoge woord mag er uit: ik ga dus in samenwerking met IJstijd IJssalons ijstaarten verkopen voor Haïti..!! Al het ingezamelde geld doneer ik aan de Stichting Gain en zij kopen op Haïti zelf voedselpakketten voor de lokale bevolking die de hulp heel goed kan gebruiken.

Ik ben zo blij als een klein kind met z’n eerste fiets ? Maar ik vind dit zo gaaf en ook mega blij dat ik dit mág doen! En dankbaar voor de lieve mensen in mijn leven, dat ik deze kans van hun krijg!!

Er komt zo snel mogelijk een vervolg hierop ;), maarrr wilde dit zo graag even vertellen…!

2 reacties