Haïti

Next tripjeeeeee

Toen ik terug kwam uit Afrika merkte ik dat als je het over je reis hebt, mensen automatisch hun verhaal met jou delen, alsof je elkaar iets beter begrijpt, je bent er geweest, je hebt het gezien, je hebt het ervaren, of zo. En het is fijn om dat met elkaar te kunnen delen! En helemaal om andere verhalen te horen!

Dus toen ik weer eens ging rond zoeken op het grote web naar iets wat me zou aanspreken en ik er geen doorkomen aan vond, appte ik ff snel een vriendin die dus ook wel eens weggeweest is: “Hé, welke organisatie ben jij mee weggeweest?”

De wereld zit vol met organisatie’s, stichtingen en goede doelen! Waar ben jij dan zinvol? Waar doe je dan goed aan om je handen uit de mouwen te steken? Ik vind dat oprecht een moeilijke keuze! Op zoveel plekken zou je jezelf nuttig kunnen maken! Welke keuze maak je dan…

Maar goed, website aangeklikt die ik doorgestuurd had gekregen. En daar stond toch, heel bijzonder, precies in de tijd dat ik vakantie heb een reis tussen! Beetje zitten lezen, wie ze waren en wat de reis inhield! Maar zag ook dat ze een infoavond hadden, dus ik dacht, niet te lang gaan zitten twijfelen, gewoon ff gaan kijken.

Zo gedacht zo gedaan! Half 8 stond de koffie klaar, nou ik en op tijd zijn is nogal een dingetje 😉 Maar toen ik op plek van bestemming aankwam, bleek het een woonwijk te zijn. Nou de moed zakte al in mijn schoenen.

De reis naar Afrika heb ik met twee andere onwijs lieve en leuke meiden gedaan! Wij ontmoeten elkaar pas op Schiphol toen we ernaar toe vlogen. Dus dat was eigenlijks best spannend 😉 Ik heb echt zo’n mega mooie tijd met hun gehad! Twee top vrouwen! Veel liefde mogen krijgen en zij hebben echt een plekje in m’n hart! Maar ja, wie zegt dat dat weer zo is, hè? Dus ik dacht: “Nee hè, er gaat zeker nog twee mensen mee of zo!” ?

Nou dat bleek iets anders te zijn. Twee hele lieve mensen ontvingen ons. Christa (m’n vriendin) ging mee, ze wilde weten of ze me zonder zorgen kon laten gaan… ? En we kregen echt zo’n warm welkom! Twee ontzettend gepassioneerde mensen voor hun werk! En twee mensen met een hele bijzonder relatie met Jezus! Zoveel liefde dat deze mensen gaven, echt bijzonder! We hebben een onwijze leuke avond gehad, zo één waarop je mensen ontmoet die je nooit gesproken hebt, maar het voelt alsof je ze al jaren kent!

Ze vertelde over Haïti. Over de nood die er is. Over de hulp die er gevraagd wordt. Over de handen die er nodig zijn. Maar ook de sturing van God in hun hele weg! Hoe ze alles in Jezus handen leggen, heel mooi! Ze baden voor ons persoonlijk, echt een heel warm stel! Chris was helemaal niet van plan om mee te gaan, maar zelfs zij liep er warm voor.

We kregen bedenktijd voor eind september om te laten weten wat we wilden. Het is een reis van vijftien dagen. Dat was wat mij erg liet twijfelen. Afrika was ook vijftien dagen, toen ik naar huis ging voelde het alsof ik er net in zat. Dus ik zocht eigenlijks naar iets langer. Maar hoe meer ik er over nadacht hoe warmer ik er van werd. Lieve reisleiders, een super gave reis. En een geweldig mooi einddoel om te bereiken, huisjes bouwen voor de mensen in Haïti.

En hoe bijzonder: als kind had ik een bijnaam ‘Hawieti, het zonnetje’ omdat ik altijd overal om lachte. Blijkbaar is dat een stuk minder dan eerder, want niemand noemt me dus meer zo ? Toen appte m’n mama dus op een maandag: “Hoi kleine hawieti, kom je morgen nog naar je ouwe moeder?” Nou, toen moest ik even drie keer slikken hoor! Ze zegt waaaat?? En toen heb ik de knoop doorgehakt!

Jongensssssssss, ik ga naar Haïti!!!

2 reacties