Haïti

Vrijdag

Vanmorgen het derde huisje afgeschilderd. We hadden alleen de ochtend ervoor, dus met z’n vijven er naar toe en een ochtendje hard gebuffeld. Was flink zweten, ‘t is erg warm vandaag.

Schilderen nummero 3

Vanmiddag met het ontbijt hoorde we dat het niet mogelijk is om naar het vliegveld te rijden vanwege de demonstraties. Voor eigen veiligheid is er gebeld met het consulaat en besloten dat we hier per helikopter weggehaald worden en naar het vliegveld gebracht worden. Als gehele groep, er zouden drie mensen een weekje langer blijven, maar ook die moeten gelijk mee als we kunnen gaan. Onze grote koffers kunnen dan alleen niet mee terug. Die moeten worden opgestuurd als we thuis zijn. We vliegen in groepjes van 7. Dus afwachten geblazen of onze maatschappij vliegt en op welke tijden. Dan kunnen we naar huis. Maar dat kan dus wel een ander tijdstip worden dan gepland. We moeten wachten op een antwoord vanuit het consulaat, dan weten we pas meer. Het komt wel steeds dichterbij, vanmiddag hoorde we schoten in het dorpje iets verderop. Dus het wordt nu wel spannend.

Vanmiddag hebben we de huisjes overgedragen aan de nieuwe bewoners. Blije gezichten! Heerlijk!! Een hele nieuwe start voor deze prachtmensen. Gun het ze van harte! Nummero vier is geschilderd door de familie zelf. Dus alles is af!!! We hebben het gefikst! Alle voedselpakketten uitgedeeld, alle waterfilters weg. Trots op ons team! Iedereen is gesloopt, maar we hebben het maar mooi gefikst met z’n allen!

Morgen nog een dag voor de kids van het kindertehuis. We gaan oliebollen en pannenkoeken maken in de ochtend, en ‘s middags is er een activiteitenmiddag voor de kids. En ‘s avonds geloof ik een afsluiter voor ons, maar dat weet ik zo ff niet meer. De jongens hebben nog een schommel gebouwd, die hopen ze morgenvroeg nog in het dorpje zelf te plaatsen. En dan is het almost over. Gaat snel hoor, vijftien dagen hier. Het is zo voorbij en heel eerlijk had ik het totaal niet erg gevonden om nog een paar dagen te moeten blijven. Ik geniet om hier te zijn. Intens.

Vanmiddag nog even bij de buurman geweest. Maar het is een lastige situatie eigenlijk. Gister heel duidelijk overlegd dat hij het verband zou laten zitten, toch weer eraf gehaald. Drie dagen gevraagd of hij al een bericht ontvangen heeft van zijn medische vriend, blijkt vandaag dat hij die berichten geannuleerd heeft qua verzending?! En waarom? Gééén idee! We hebben nu meer behoefte om er mee te stoppen, maar ja nog twee dagen, dus dat doe je die man nou ook weer niet aan.

We waren lekker op tijd klaar vandaag en wilde lekker met een bakje koffie buiten wachten op het eten. Totdat we ontdekte dat we al twee weken lekker gekookte ‘rivierkreeftenkoffie’ dronken, haha! Het beestje dreef in het waterbakje. Maar hè, lekker op z’n Haïtiaans, ff filteren dat water, en tadaaa we hebben koffie! Vanavond hebben we een programmaloze avond. Maarrr, we hebben even ons lied voor zondag ingezongen, haha. Het klinkt wel beter na een keertje of tien moet ik zeggen, maarrr ik denk dat we een gezellig aanblik worden zondag, haha. We gaan even een spelletje spelen hoor ik net. En dan is ook deze dag alweer voorbij…