Maria

Waarom ik een website wilde…

Vorig jaar ben ik mee geweest met een reis naar Afrika. En mènnn, wat was dat een indrukwekkende reis!!! Zo anders, zo intensief, zo nieuw voor mij.
Ik heb helemaal niet veel op reis geweest. Mijn ouders gingen nooit met vakantie. Dus ik ben pas vanaf mijn achttiende gaan reizen. Ik vind het geweldig!! Andere landen leren kennen, in onbekende plaatsen rondwandelen, de zo verschillende culturen verkennen.

En vorig jaar Afrika dus. Nou ik denk dat het geen verschil maakt of je weinig of veel gereisd hebt. Maar Afrika is echt ‘anders’! Ik ging mee met een Social Safari Experience reis. Ik wilde al heel lang ‘het ontwikkelingswerk’ ervaren, wat het was, of het iets voor mij was… En dit is een reis, waarin je dat dus kan ontdekken, in combinatie met het land ontdekken.

Wow, wat was dat gaaf! Sowieso het land zelf al. We gingen op een safaritocht van drie dagen. Zo’n mega-ervaring is dat! Zo machtig, zo mooi, zo puur is de natuur! Maar ook het ontwikkelingswerk. Dat heeft echt mijn hart gevonden. Het is echt mooi, er wordt zo snel over geoordeeld. Dat het zinloos etc., maar als je het niet gedaan hebt, zou ik zeggen ervaar het!!! Echt, het is de moeite waard. Het zal één van de meest mooie ervaringen in je leven worden.

Je ziet allerlei mensen, van vrijwilligers tot lokale kinderen samenwerken. Samen bouwen, samen werken… En de dankbaarheid van de mensen is zo enorm groot. Met wat ze ook moeten leven, hoeveel of hoe weinig ze ook in het leven hebben, ze zijn zoo dankbaar voor alles. En dat is echt bijzonder hoor om te zien.

Natuurlijk heb ik sowieso geen neutrale blik. Ik heb het zo goed in het leven, dus vind het al snel moeilijk om te zien dat iemand het moet doen met een mais kolf per dag, gewoon omdat er niet meer is vandaag, gewoon omdat er nog meer kinderen gevoed moeten worden. Maar je zal ze niet horen klagen! Je zal ze niet horen zeuren. Echt heel, heel bijzonder om dat mee te maken!

En toen ik thuiskwam en mijn verhaal voor de zoveelste keer wilde vertellen over die geweldige reis, en iedereen ongeveer hardop dacht ‘álweer?’, toen baalde ik dat ik het niet had opgeschreven. Mijn eerste emoties en gevoel wat je ervaart bij het zien van het zo mooie en bijzondere Afrika. Dan is het zoveel puurder.

En dat vind ik iets moois om te delen! Met jou, met de hele wereld. Laten zien en voelen hoe geweldig het was. Het ontdekken van al die verschillende culturen. Het ontdekken en ervaren in mijn reis door deze wereld…