Haïti

Zondag

“Jullie kunnen lekker uitslapen, de kerk begint acht uur.” Say whuut?! En terwijl wij nog aan een eitje zitten is het gezang al luid te horen. Wat een positieve energie hebben deze mensen!! Geweldig!

Op de open binnenplaats van het kindertehuis houden ze een kerkdienst. Houten banken op een rij, mannen in het midden, vrouwen links, kids rechts en die gekke westerlingen snappen er weer niks van en gaan als groep gewoon tussen de mannen zitten?

Zingen. zingen, zingen, doen deze mensen, vol overgave! Super tof om daar bij te mogen zijn! Aan het eind dacht ik er iets anders over hoor haha, het was elf uur afgelopen! En dat op een houten bankje is een beste zit.

‘s Middags hebben we de voedselpakketten klaargemaakt die we gaan uitdelen. De pastor had gezegd dat de kinderen in het kindertehuis moesten helpen, haha, wat dus als resultaat gaf dat we met heeeeeel veel kinderen honderd pakketten aan het inpakken waren. Super mooi pakket hebben we gemaakt: olie, meel, rijst, bonen, Maggi-blokjes, spaghetti, macaroni, wat hygiënespulletjes, en een creoolse kinderbijbel. Gaaf!

Voedselpakketten

Daarna mocht ik met Cherida mee naar de man waar we gister heen geweest zijn. En er was blij nieuws!!! Hij was naar buiten geweest! Hij keek ook wat beter uit z’n ogen! En hij maakte een praatje met me, hij vroeg waar ik vandaan kwam en toen hij Nederland hoorde zei hij: “Jullie hebben goeie voetballers!” Haha. Mannen, altijd blij te krijgen met voetbal! En hij was zo lief, hij was zo dankbaar en sprak dat ook uit naar ons! Lief! Vond het mooi om te mogen helpen!

Morgen hopen we als team een dagje weg te gaan. Het is hier erg onrustig dus we mogen niet het dorpje verlaten per auto, dus gaan we met de boot weg.